Tandoori Pork


I was thinking.
I want to make a ham.
I have plain yogurt.
I miss tandoori chicken.
I have a pork, no chicken.

This is the combination of tandoori and Ham.

Here is my tandoori recipe.

200 g of plain yogurt
100 g of ketchup
1.5 tsp of salt
1 peace of garlic
2 tsp of curry powder
2 tsp of chili sauce
1 tsp of cumin
1 tsp of garam masara
some black pepper

all mix with pork in Ziploc and let them stay in fridge for all night.
Cook just outside with very hot pan to keep it juicy. Just outside.
ofter that, bake 25~30 min in the oven.


This time, I made roasted peppers, so I wrapped them and Cheddar cheese. You can also use asparagus, beans for green. I just forgot.


I marinated peppers because I roasted too many peppers.
To make this one plate dish takes about half hour.
Read more

Smith's Pub

I have been there before and I remember I liked their "Smith's Burger".
This pub is one of the favorite pub for my friend couple we went with today.

This time, I picked Lamb Burger. It was good, I still like Smith's Burger better though.
I like the musi they plays, most of them are English Band.
But I hear Devil's Hair Cut today....
Read more

bagel works

My husband loves bagels but he eats so fast.
My bagel recipe uses 250g of bread flour and make only four bagels. You know, I don't wanna bake every second days.

But good thing is making bagel doesn't take time, just about 1.5 hours.
I made twice today. just for him because I am not really bagel person.

I baked 4 kind of bagels today.
plain,
cinnamon,
raisin,
and sesame.

I like using gimp. It's so fun to play with pictures.
Read more

garricks head


去年の4月21にちは雪が積もりましたが、今年はどうやらビクトリアにも夏がやってきそう。わーい。
今日は夫婦でオフなので、ミニゴルフ行ってきました。


さ、最悪。。。全9ホール、パー3のコースで54でした… 本当のコース行ったらどうなることやら。

その後はDTのバスチョンスクエアにあるGarricks Head Pubにいきました。
アピタイザーにエビフライ。
頼んだハンバーガーにはパテ、チーズ、ベーコン、玉ねぎ、トマトのほかに目玉焼き、ビート、パイナップルが入ってました。大きかった~!!
ポテトは味つきで、私の好みの味、でも、少ない!
とはいっても、ハンバーガー全部食べられなかったけどね。


その後は歩いて図書館へいき、きのこ図鑑と『ゆらぎの不思議』という本を借りてきました。
返却日までに読めるかなあ。
Read more

fol epi + fantastico @dockside green

朝の10時半頃、Galloping Goose沿いのdockside greenのfantasticoへ行ってきました。もちろん馴染みのバリスタさんたちで、友達より先に着いたので、Vanilla latteを頂いていました。
今日の目当ては隣接のfol epiというベーカリー。友達Tがそこで働いているし。
Tが粉で真っ白の井出達でバゲットとクロワッサンをもってきてくれました。この気泡とクープはビクトリアでは見たことありません。ビクトリアでやっと見つけたプロの味です。
英語なんでよくわからんですが、使っているもの全てオーガニック、小麦粉は自家製、素晴らしいシーソルトを使っているとかなんちゃら。
もらってばかりではなんなので、サンドイッチと全粒紛のパンを買いましたよー。
サンドイッチはハマりました。ハム、チェダーチーズ、フライドオニオンがはさんであり、まあ、なんともいえんです。sooooooooooo goooooooodです。

2杯目に、いつものホットチョコレートを頂き、(いつもご馳走様です。)常連さんたちと仲良くなり、dockside greenに住んでいる方に部屋をみせてもらいました。

はぁ~。

いいです。


穏やかな一日でした。
Read more

Birthday Party


昨日(イースター)はカフェファンタスティコのエリンちゃんの誕生日パーティーでした。
バックヤードでガーデンパーティーの予定があいにくの雨で、結局部屋でやったんですが。
写真はエリン特製サングリア。ワインとフルーツが混じってるもの。


これもエリン特製のタルト。
コンデンスミルクを3時間煮込んでりんごとイチゴと一緒に焼いたもの。


彼女のことなので、あんまり驚くこともないんですがバックヤードはかなり自給自足的な感じで、ニワトリが玉子を産んでいたり色んな野菜が植えてあったり。

ニワトリのエサは

←コレ

なんとなく、なんとな~くだけど、

共食いかな?なんて思った。

結構ツッコミ所満載なキッチンに、容赦なくツッコミすぎた自分、くどかった。

日本人は自分だけだし、もちろん英語なんだけど、キッズばっかなのでたっくさん悪い英語を植えつけられましたよ。
Read more

Ferris's Oyster Bar

日本から帰国したばかりで、口が肥えてるので、高い金でイマイチなものより、安くてイマイチなものにしようと、結婚記念日にはオイスターバーに行ってきました。
前菜はおいしかったですよ~!!
パスタは。。。激○ズでした。写真はどこへ行っても頼むムール貝の白ワイン蒸し、左の写真はhoney garlic prawnです。

オイスターバーなのに二人ともオイスター食べてないですね、そういえば。

夫はこのお店かなり気に入ったようです。



あーおなかすいた。
Read more